Skip to main content

Uitleg

Spel uitleg

Om met deze pool mee te kunnen doen dien je je eerst aan te melden via menu keuze aanmelden, je krijgt dan per direct je password via mail toegestuurd. Deelname is gratis! Naast de tijd kan je ook de coureur aangeven die de poletijd rijdt. Om te zien welke prijzen je kunt winnen klik hier. Er zijn twee klassementen gemaakt:

  • De Puntenstand (raceuitslag)
    De punten voor het raden van de raceuitslag worden verdeeld zoals in het FIA F1 Wereldkampioenschap zelf. Als bijvoorbeeld jij voorspeld dat Max Verstappen de GP wint en dat gebeurt ook dan levert dat jou 25 punten op. Enzovoort voor de juiste nummer 2,3 etc.
  • De Tijdenstand (poletijd)
    De tijden die je per GrandPrix naast de daadwerkelijke poletijd af zit worden bij elkaar opgeteld. Als je voor een GrandPrix niet bent ingeschreven dan wordt er 5 seconden bij je totaaltijd opgeteld. Heb je wel een tijd ingevuld maar zit je er meer dan 5 seconden vanaf dan worden er 4 seconden + de duizenden van de seconden van het werkelijke verschil gerekend.

Let op ! Tijden die je hebt ingevuld kunnen ongelimiteerd gewijzigd worden tot de pool gesloten wordt, de sluitdatum staat bovenaan de pagina aangeduid en dat is per definitie als de kwalificatie ook begint. Hou hierbij rekening met het feit dat de tijd van de internetserver wordt aangehouden, die kan in theorie verschillen met de tijd op je eigen PC.

Voor beide standen geldt dat als er een gelijke stand is, er wordt gesorteerd op moment van inschrijven. Diegene die eerder is ingeschreven zal voor gaan.

NIEUW in 2020!!! Vanaf seizoen 2020 worden jouw 3 slechtste resultaten geschrapt, dit gebeurt automatisch daar hoef je niks voor te doen. De achterliggende reden is dat iedereen wel een een keer vergeet de GP tijden in te vullen. Hiermee denken wij een nog eerlijker eindstand te bewerkstelligen. Deze eindstand is dus gebaseerd op alle ingevulde tijden minus de door jou ingevulde slechtste 3. 

Het schrappen van een GP heeft geen invloed op uw reeds ingevulde GP uitslag en daarmee het puntenklassement.